Förkylningsmarodörer

Matte är krasslig idag och det passade bra att det kom just nu eftersom det är en ledig fredag. Tanken var att det skulle bli en lugn och harmonisk sovmorgon med frukostmys och långpromenad, men nääää...

Molgan satte igång med sitt klagoljud redan 6.20, jag och Alfons försökte ignorera. Det fortsatte till 6.30 och efter det stod vi inte ut mer, dags att kliva upp. Nöjd som han var (Molgan altså) började han med att springa iväg med min ena strumpa som han så fint gömde mattan i köket. Inte så svårt att hitta.

Efter morgonpromenaden, som inte blev sådär jättelång smög vi tillbaka in i vårt lilla bo. Alfons somnade direkt på soffan och Molgan for omkring en stund innan han lugnade sig.
Medan matte duschade bort förkylningsbakterierna startade Molgan ett nytt projekt (antagligen lurades han bara när han låg på soffan och såg så lugn ut): Äta upp snusdosan! Tänkt och gjort, överallt och ingenstans låg snuset, kanske några i magen på Molgan också. Matte fick fara runt med trasa och textiltvätt för att få bort allt.

En kort stund senare tog vi en promenad till, denna gång lite längre. Molgan (nikotinmonstret) flängde runt som en galenpanna i snödrivorna utan någon som helst hänsyn till omgivningarna. En trött och sliten matte (som inte fått sova ut ordentligt) släpade sig hem igen med energiknippet och vägsnigeln. Efter lite grävande i skåpet fann vi några ben som killarna kastade sig över, eller ja.. Molgan iaf. Återigen försökte han gömma sin sista bit av benet mattan, men till sin förvåning tog Alfons den gång på gång. Så tillslut grävde Molgan ner hela sig under mattan.

Tack och lov är husse på väg hem nu, då kanske matte kan få kurera sig en stund.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0