Kiruna ska flytta



Och för er som inte sett det ser nuvarande förslag ut på detta sätt (hämtat på Kiruna kommuns hemsida) Vårt bostadsområde ligger kvar som det alltid gjort, samma gäller mammas och pappas. Däremot kommer det bli en del ändringar kring andra områden. Kyrkan hamnar vid petsamoområdet, nya villaomrpden kommer fram lite överallt. Strax före lokstallet dimper det ner en tågstation (eller resecentrum som de pratade om tidigare). Gropen bakom porfyren blir en fejkad sjö. Men det ballaste av allt är festivalparken i ravinen, jag kan riktigt tänka mig kommande Kirunafestivalen hålla till där :)


Hundlivet flyttar till en egen plats

Jepps, ni läste rätt. Finns nu på http://lillmari.blogg.se/pawsome :)

Äntligen höst

Nu är hösten här. Mysiga härliga höst :)
Det är just nu + 1,3 (kl 22.47) och minusgraderna närmar sig med stormsteg. När vi tog en kvällspromenad idag upptäckte vi att andedräkten syns igen! Som ett disigt moln smyger den sig ut ovanför läpparna. Det enda som saknar nu är frosten som knastrar under fötterna tidigt på mrogonen. Jag måste säga att hösten gör mig glad, visst är väl sommaren trevlig.. så länge sen varar vill säga. Men sommaren är som att ha hål i strumpan, man får akta sig så att inget oväntat kryp hälsar på.






hemmapyssel

Efter helgen hos mamma och pappa fick jag inspiration att själv göra lite hemma för att hitta den där hemtrevliga känslan. Här kommer lite prylar:



Från "blä" till "mycket bättre" med bara lite annat tyg.


Har några fantastiska vänner som lägger sina spår i vårt hem. Här är en lackhylla från IKEA som min vän gått och stirrat på hemma under en tid. Den fick helt enkelt inte plats hos henne, men hos oss passar den utmärkt!


Tavlan som från början var grön har fått ett lyft och är nu i stället svart. Lite trist bara att färgen var så ljusreflekterande. Nåja, nöj er med att veta att den ser bättre ut i verkligheten :)

Hur man byter ett tak

Nu kommer de efterlängtade bilderna från pappas och johans takbyte:








Det gamla taket...





Bra jobbat pappa och Johan, det är allt jag har att säga :)

Lydnadsfredag

Var under fredagen på lydnadstävlingarna på bruksplan. Några bekanta ansikten som tävlade men jag tyckte inte att jag hörde någon så där riktigt nöjd när de klev av plan..
Molgan och Alfons fick träffa lite folk och en massa hundar, på kvällen sov de som små björnar.
jag är glad att jag gick för lite inspiration att själv sätta igång med lydnad fick jag ändå. Bara att komma igång med träningen (Carina hjälper mig att få fingrarna ur..) så kommer vi snart igång med tävling oxå :)

läskiga ensamhet

på jobbet idag satt vi och pratade om hur läskigt det är att vara ensam hemma. och eftersom jag är ensam just denna natt valde jag att ta mitt pick och pack och dra till mor och far för en enkel övernattning i mitt gamla rum. Molgan verkar inte ha så mycket emot det men Alfons ligger här intill mig och piper.. han kan inte riktigt förstå det hela. Ändå är det inte första gången vi sover här.



Det är inte alltid så enkelt att vara själv när det börjar bli mörkt ute, även om jag har två vaktande vänner som håller koll på varenda rörelse i bostaden. I och för sig kan man alltid skylla konstiga ljud och ljussken på grannarna när man bor i lägenhet, så jag undrar hur det kommer bli när vi väl hittar ett hus. Vart ska jag då ta vägen när det blir ensamt och läskigt.

bara lugnt



Nu har jag prövat webkameran :) tjusig bild va?

Idag har jag varit på Björkis och handlat lite grejjer till killarna. Molgan fick ett nytt halsband, de fick ett läderkoppel och en sån där pryl som delar ett koppel till två.

En helg i blåbärets tecken

Tyvärr fanns det inte så mycket blåbär. Men skam den som ger sig... kanske blir bättre till nästa helg.

Här kommer iaf lite bilder från helgen.



Frukostmys i söndagssolen






Takbygge

Johan och pappa har under veckan fortsatt processen med det nya taket hemma hos mor och far. Jag blev ombedd att fotografera tillställningen på order av Johan, kan vara bra att ha bevis till framtida stunder.



Fett med helg

Under veckan som gått har det egentligen inte hänt så mycket. Jag har promenerat med hundarna upp till mor och far nästan varje dag så att de har fått springa, (hundarna altså). Sen fick jag för mig att jag skulle börja med en detox av kroppen, en kur på 20 dagar som jag gjort tidigare och som jag vet är riktigt bra!

Men livets balans kom emellan och jag och Johan köpte med oss en påse chips...



och lite lösviktsgodis till stugan.

Så även om jag detoxar fyller jag på med en massa skit samtidigt :)

Som sagt, helgen är i stugan. Hundarna är ute massor och springer. Jag har plockat 3 liter blåbär, så mycket mer verkar det inte bli.. antingen har någon varit och nallat av blåbären eller så är det inte så mycket att hurra för i år.
Vi (eller Johan) har köpt en ny dator till hushållet. Det blev en bärbar acer, läcker som f*n. Fungerar kalas att spela på och har en bra skärm så vi kan kolla film. Känns riktigt roligt att sitta här i stugan med datorn!


Några filmklipp.






3 år och två dagar

Nu har Alfons gått från att vara detta:



till detta:



Han är precis lika snygg nu som han var då, men kanske några år klokare. I lördags fyllde han altså år och matte bakade (precis som hon lovat) hundkex. Jag blev chockad över hur många av internets hundkexrecept som innehöll socker och vaniljsocker.. jag menar, kom igen! INTE behöver hundarna socker i sina kex! Jag bakade två olika sorter, en med frolig-ost och en med krossat hundfoder och båda två blev populära!



Annars har det inte hänt så mycket i helg. Alfons stora dag blev en dag med bus, lek, mer bus och fria utomhuspromenader. Söndagen hjälpte Johan sin bror med familj att packas in i huset.. medan jag och killarna studerade pappas takbyte.

Hurra hurra hurra...

Jag ska baka hundkex till Alfons födelsedag i helgen. Har hittat massa olika recept som jag ska testa. Trist att jag inte har någon kakform med hundben eller liknande.. får nog bli pepparkaksgubbar :)

Önska mig lycka till!


RSS 2.0