Skiathos 24 juni - 7 juli 08

Vi har vart på resande fot jag och Johan. Jag lägger in lite bilder här oxå trots att de redan finns på pixbox. Varför då kan man fråga?! Jo men jag tänkte att jag för över allt det som är viktigt till detta ställe så avvecklar jag snart vår gamla hemsida. Det är bara tjorvigt att hålla på med frontpage, speciellt nu när alla mina sparade objekt på datorn har försvunnit.


Här är utsikten från vårt hotell. Beläget ungefär 400 meter från stranden men på världens kulle, så vi fick svettas många minuter varje dag när vi antingen besökt stranden eller Skiathos stad.

Maken tar ett dopp i poolen :) En liten pool, men å andra sidan alldeles lagom eftersom det var ett litet familjehotell.


Bild tagen från vårt favvokafé Bourtzi :)Myser i kvällssolen på bourtzi. På just detta kafé hade de nog greklands godaste glass och yoghurt :)


Grekiska smala gränder. Allt för att undvika piratangrepp (inte nu, men förr). Utan karta och kompass är man helt förlorad i den gamla delen av Skiathos, kringelkrångel fram och tillbaka.


Vi gjorde ett par turer oxå på vår resa. Här besöker vi en av grannöarna Skopelos. Där fanns 365 kyrkor. Bara att åka dit och gifta sig sa guiden, men media säger annat nu... Grekland vill inte ha giftassugna turister i sina kyrkor längre, vilket man kan förstå. Svenska kyrkan i Gran Canaria rekomenderar vi i stället, där har ju vi blivit man och fru.


Vi var oxå på en tur där vi fick uppleva hela Skiathos med båt. Vi besökte de kända stränderna runt om ön och badade hela dagen. Här är en klippformation man skulle simma under om man ville få evig kärlek alternativt evig ungdom. Johan simmade och fick evig kärlek och blodiga ben :)

Grekland är helt fantastiskt! Om vi åker tillbaka till detta land fler gånger kommer vi mest troligt att besöka någon av de andra öarna eller platserna, nu har vi sett Skiathos som är en väldigt lite ö. Det blev en romantisk mysig tvåveckorsresa, precis vad vi behövde. Men sista dagarna klättrade vi efter väggarna i brist på något att göra.

Jag har lagt ut fler bilder på www.mariochjohan.pixbox.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0