Bio... ?

Jag tänkte att jag till helgen skulle släpa med någon på bio. Minns nämligen att jag kikade i annonsbladets sommarupplaga att det gick många bra fimer nu några veckor i rad, bla mama mia, sex and the city, batman. Så gick jag in idag på nätet och kollade utbudet av filmer i Kirrko . Och till min förtvivlan (säkert till många andras glädje) gick kung fu panda denna helg... .

Jag finner inga ord....

Det blir väl mest troligt att spendera helgen i stugan med mor och far, make och hundar i stället då. Pappsen fyller år på lördag så det kan juh bli trevligt :)


Jag funderar på om jag skulle ta och baka något idag. Har några alternativ från Leila. Blev så sugen när jag såg henne igår på tv, hon gjorde nån sorts chokladtårta med lime. (inte denna som kommer här)



Ingredienser

350 350 g mjukt smör
6 6 dl strösocker
3 3 dl kakao av god kvalitet
1 1 dl ljus sirap
0.5 0.5 tsk salt
6 6 st ekologiska ägg
3 3 dl vetemjöl
400 400 g vit kvalitetschoklad
300 300 g valnötter

Fudge glaze:
3 3 dl vispgrädde
1 1 dl mjölk
1 1 dl ljus sirap
1 1 tsk malen ingefära
400 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Valnötter till garnering

Tips



Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.

3. Blanda i kakao, sirap och salt.

4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.

5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.

6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.

7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.

8. Låt kakan svalna.

9. Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.

10. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.

11. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.


(hämtat från recept.nu)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0