Idag regnar det och är tråkigt...

Jag och killarna har spenderat mestadels av dagen inomhus. Medan de sov har jag suttit vid datorn och gjort ett filmklipp i moviemaker.


 http://www.youtube.com/watch?v=frVj4laNYoM 

har nyss lagat middag.. blev fläsk med fajitakrydda cous cous och sallad :) hur gott som hellst!

Badtokig

Fy vad det är varmt idag! Ja, jag säger fy eftersom det nästan är FÖR varmt!
Jag och killarna har vart ute hela dagen, först på promenad, sen till mor och far så att de (hundarna, inte mor och far) kunde rejsa runt på gården. Pappa lägger nytt tak på det som ska bli mitt och Johans hus :) Nu är det mammas och pappas hus... men snart.... vi väntar... :)

Slänger in en filmsnutt här från när Molgan badade i vistasdalen.

http://www.youtube.com/watch?v=w0rdNqkVSC8

Jag försöker få in en film från när Alfons simmar men det går ju inte! Dumma youtube.,

Om någon vet hur man får filmen att visas som en ruta direkt i inlägget blir jag väldigt tacksam, jag får det helt enkelt inte att fungera!

En dag på stranden

Det var superfint väder på söndagen så jag och Johan packade ner hundarna i bilen och drog iväg till byns lilla strand. Vattnet var svinkallt men det hindrade inte Molgan, och då hindrade det inte mig heller! Vi tvingade i Alfons ett par gånger oxå!
Tillslut badade vi allihopa (Alfons med lite tvång) i det svinkalla vattnet!







Molgan badade så mycket att hela magen fylldes med vatten, så på vägen hem spydde han upp allt som fanns där. Sen har jag fått vaka hela natten eftersom han spydde ner både mattan och sängen när vi var hemma i stan. Stackars lilla gosse.

Solmys i fjällvärlden

Idag har det vart kanonfint väder i fjällen kring vistasdalen. Vi for upp mitt på dagen till lillstugan och var där flera timmar. Johan fiskade, hundarna sprang omkring, Molgan badade massor och vi fikade och bara tog det lugnt. Se själva:











På vägen tillbaka till stugan fick Johan en fisk. En läcker liten sak som kan liknas något helt annat med lite fantasi. :)



Fisken räckte inte riktigt till en stor middag för fyra, men med lite kyckling, bulgur och zatziki blev vi alla mätta i magen.



På kvällen lekte monsterMolgan med husse och vattenslangen. Alltid lika skoj!


Det har verkligen varit kanonväder hela dagen! Skulle väl bli ungefär samma i morgon så bara att hålla tummarna för det. Mor och far börjar sin efterlängtade semester nu så vi kan ju önska fint väder några veckor framöver! Dags att knyta sig nu, klockan är på tok för mycket, speciellt för en byfis som jag är idag :)

Träning hela dagen lång

Idag har vart en riktig träningsdag för killarna. Nästintill hela förmiddagen har vi spenderat ute i det fina vädret och luftat våra tassar. Molgan har tränat apportering och inkallning, samt fot. Alfons fick träna kryp och inkallning. Det gick mycket bättre än vad jag förväntat mig, kanske för att jag bjöd på frolic idag vid träningen och inte bara leksaker eller vanligt foder.

Väl framme i byn tog vi ner hundarna till bryggan och Molgan tvekade inte ett ögonblick på att hoppa i. Alfons undvek vattnet så länge han bara kunde, men till slut ramlade han i. Tyvärr hade jag inte med kameran, men nästa gång vi badar kommer den med.




(inge roligt med myggen som man måste skaka av sig hela tiden)

Släkten kom och hälsade på och vi fick verkligen ha tålamod med Molgan och hans pipande. Hälsandet blev nämligen lite väl överdrivet med hoppande och hårt viftande svans, så han platsades rätt fort vid husses fötter. "Pip piiiip gnäll gny gnäll piiiiip" var allt man hörde från honom. För att försöka analysera varför han pep kom jag fram till att han brukar vara lite extra vild första dagen i skogen, och sen var han skitnödig. Efter en promenad fortsatte pipandet i alla fall och det lugnade sig först efter att jag brottat ner honom på golvet. En kombination av iver och fjälluft förvandlar våran lilla jetmotor till en pipleksak.
Nu ligger han och diar sin favvokudde.

Mestadels soligt med risk för en del mygg i de norra trakterna

Nu är vi tillbaka i stugan igen. Drog med mig kameran denna gång oxå och kom ihåg kabel denna gång :) Eftersom jag börjat med lite blomtema idag fortsätter jag här med morsans plantage.



Det är lite som terapi att vara här ute, speciellt när det inte är så överdrivet mycket mygg... nu är det ju väldigt VÄLDIGT mycket mygg, men man kan ju försöka inbilla sig att det inte är så mycket :)
Gubbarna har tagit sig varsin whiskey så Johan och pappa sover nog sött inatt.

Tänk om man kunde spara sommaren i en burk.

Och ta fram burken när det otäcka - 35 graderna kryper sig innanför kläderna och gör hela huden knottrig. När vinterkylan gör ögonfransarna vita och andningen tung i lungorna.
Visst kan man göra en burk med ett litet kretslopp om man vill kika på blomster under vinterhalvåret, men jag bestämde mig i stället för att använda kameran. Lokstallets (underbara lokstallets) blommor är förevigade!



 

















Det mindre roliga var att jag inte var ensam på min promenad...





Egentligen skulle jag fota lokstallets får, men när jag och killarna hade tagit en promenad dit upptäckte vi att de var någon annanstans. Så några lokstallsfår hamnade inte på bild idag. Alfons och Molgan stötte på ett gäng turister (som vi alltid lyckas göra), de letade efter fiskevatten. Hoppas de hade myggmedel med sig för vid Luossasjön kan det bli ganska frustrerande utan.

Bio... ?

Jag tänkte att jag till helgen skulle släpa med någon på bio. Minns nämligen att jag kikade i annonsbladets sommarupplaga att det gick många bra fimer nu några veckor i rad, bla mama mia, sex and the city, batman. Så gick jag in idag på nätet och kollade utbudet av filmer i Kirrko . Och till min förtvivlan (säkert till många andras glädje) gick kung fu panda denna helg... .

Jag finner inga ord....

Det blir väl mest troligt att spendera helgen i stugan med mor och far, make och hundar i stället då. Pappsen fyller år på lördag så det kan juh bli trevligt :)


Jag funderar på om jag skulle ta och baka något idag. Har några alternativ från Leila. Blev så sugen när jag såg henne igår på tv, hon gjorde nån sorts chokladtårta med lime. (inte denna som kommer här)



Ingredienser

350 350 g mjukt smör
6 6 dl strösocker
3 3 dl kakao av god kvalitet
1 1 dl ljus sirap
0.5 0.5 tsk salt
6 6 st ekologiska ägg
3 3 dl vetemjöl
400 400 g vit kvalitetschoklad
300 300 g valnötter

Fudge glaze:
3 3 dl vispgrädde
1 1 dl mjölk
1 1 dl ljus sirap
1 1 tsk malen ingefära
400 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Valnötter till garnering

Tips



Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.

3. Blanda i kakao, sirap och salt.

4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.

5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.

6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.

7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.

8. Låt kakan svalna.

9. Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.

10. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.

11. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.


(hämtat från recept.nu)

Skit älskling, skit!

Jag har en hund som inte är särskilt väluppfostrad enligt mångas mening. Han kommer på inkallning, det gör han. Han kan bland annat:


* sitt
* ligg
* inkallning
* apportering
* hopp över hinder
* platsläggande
* hämta annonsbladet
* städa sina leksaker
* höger och vänster
* puss och kram
* gå fot och gå fint, gå framför och gå bakom

och en massa massa annat, hunden är lite över 1 år och han heter Molgan. Det som är problemet som gör att så många tycker att han är ouppfostrad är att han är världens lyckligaste hund. Han vill hälsa på precis alla och han hoppar väldigt mycket när han gör det (inte bra alls). Skäller gör han oxå, trots att han är en border collie som egentligen inte ska skälla förutom på kommando. Jag känner lite att jag tappar gnistan när folk alltid ska ha nått att reta sig på även om han har lärt sig en himla massa under det här första året. Vi har till exempel tränat bort en massa rädslor och förebyggt dåliga beteenden. Molgan har fått träna mycket på att ta det lugnt eftersom han trots mycket aktivering alltid haft det svårt att varva ner.
Det senaste i hans meritlista är att han skiter på kommando, ja det är faktiskt helt sant! :)
Nu när gräset är blött och alla sommardofter kommer fram har han inte riktigt tid att skita, så man får helt enkelt påminna honom. "höger" och när han kommit in en bit i skogen "bajsa" så ska ni se att det inte dröjer mer än ett par sekunder innan han sätter igång. Jag vet inte riktigt hur det hände, altså hur jag ens kom på tanken, men det funkar!
Så visst, säg att min hund är ouppfostrad, men han har sina dolda talanger :)


Skiathos 24 juni - 7 juli 08

Vi har vart på resande fot jag och Johan. Jag lägger in lite bilder här oxå trots att de redan finns på pixbox. Varför då kan man fråga?! Jo men jag tänkte att jag för över allt det som är viktigt till detta ställe så avvecklar jag snart vår gamla hemsida. Det är bara tjorvigt att hålla på med frontpage, speciellt nu när alla mina sparade objekt på datorn har försvunnit.


Här är utsikten från vårt hotell. Beläget ungefär 400 meter från stranden men på världens kulle, så vi fick svettas många minuter varje dag när vi antingen besökt stranden eller Skiathos stad.

Maken tar ett dopp i poolen :) En liten pool, men å andra sidan alldeles lagom eftersom det var ett litet familjehotell.


Bild tagen från vårt favvokafé Bourtzi :)



Myser i kvällssolen på bourtzi. På just detta kafé hade de nog greklands godaste glass och yoghurt :)


Grekiska smala gränder. Allt för att undvika piratangrepp (inte nu, men förr). Utan karta och kompass är man helt förlorad i den gamla delen av Skiathos, kringelkrångel fram och tillbaka.


Vi gjorde ett par turer oxå på vår resa. Här besöker vi en av grannöarna Skopelos. Där fanns 365 kyrkor. Bara att åka dit och gifta sig sa guiden, men media säger annat nu... Grekland vill inte ha giftassugna turister i sina kyrkor längre, vilket man kan förstå. Svenska kyrkan i Gran Canaria rekomenderar vi i stället, där har ju vi blivit man och fru.


Vi var oxå på en tur där vi fick uppleva hela Skiathos med båt. Vi besökte de kända stränderna runt om ön och badade hela dagen. Här är en klippformation man skulle simma under om man ville få evig kärlek alternativt evig ungdom. Johan simmade och fick evig kärlek och blodiga ben :)

Grekland är helt fantastiskt! Om vi åker tillbaka till detta land fler gånger kommer vi mest troligt att besöka någon av de andra öarna eller platserna, nu har vi sett Skiathos som är en väldigt lite ö. Det blev en romantisk mysig tvåveckorsresa, precis vad vi behövde. Men sista dagarna klättrade vi efter väggarna i brist på något att göra.

Jag har lagt ut fler bilder på www.mariochjohan.pixbox.se

Fjällpatrasket

Tänkte att jag skulle slänga in ett par bilder från förra helgen när vi var upp i stugan. Killarna provade sina nya flytvästar från Jamihundsport.se.

Det är inte alltid så lätt att få med båda två på bild, här har vi lockat med korv och kanelbulla! :)








Men det är nästan för mycket mygg i fjällen nu. Så fort man öppnar munnen och andas fyller man lungorna med dessa små surrande varelser. Tacka vet jag hösten, då blir det lite lättare :)

Vad händer i Kiruna?!

http://www.nsd.se/nyheter/gallivare/artikel.aspx?ArticleId=3858749

Jag är helt chockad. Här går man omkring och tror att man bor i världens fredligaste plats, där varken slagsmål eller ofog vågar uttalas.
Det var inte allt för många år det pratades om "ung maffia" i Kiruna och då tappade många Kirunabor hakan. Vad är det egentligen som händer?!
Om man googlar på kiruna + bråk finns massor med elendiga lägenhetsbråk och diverse bussdispyter, men när förändrades grannfejder till stora slagsmål som detta?

Nya tider kräver drastiska åtgärder

Eller njae... jag byter bara från förra bloggen till denna eftersom det här erbjöds bättre möjlighet att visa bilder. Så enkelt kan det vara :)

Johan har tjatat ett tag på att vi måste fixa till vårat nuvarande vardagsrum (kommande sovrum) och i fredags fick jag ett ryck. Vi var på Coop och handlade färg, spackel, roller och allt möjligt man kan tänkas behöva. Färgen blev eggwhite och jag trodde i mitt tidsoptimistiska sinne att grundfärgen skulle vara på plats fredag kväll så att äggvitan kunde målas på lördag morgon. Så blev det inte! Den som tapetserat rummet innan vi flyttade in gjorde ett mindre bra jobb, så förarbetet var inte roligt. Vi fick slita tapeter, spackla och slipa hela kvällen och in på småtimmarna.



Det är helt otroligt vad det dammar när man slipar!
Resultatet blev i allafall som vi förväntat; jättebra! :)



Nu är vi av med den hemska kartonbruna färgen som inte passade med våra möbler eller våran smak alls. Nästa steg blir att lägga nytt golv i rummet. Mest troligt laminatgolv eftersom det tål åtta trampande tassar. Men tills att allt är inhandlat är förslagslådan öppen :)

RSS 2.0